De Giro d’Italia, of kortweg de Giro is de tweede grootste rittenwedstrijd voor professionele renners. In de ronde van Italië zijn er zoals in de ronde van Frankrijk een aantal truien te winnen. Italië is een zogeheten wielerland. De Italiaanse fans, ook wel tifosi genoemd, supporteren ieder jaar hevig voor de eigen renners. De eindwinnaar van deze wielerwedstrijd wint de Roze trui (maglia rosa). Verder zijn er nog de rode trui (maglia rosso passione) voor de beste sprinter en de blauwe trui (maglia azzurra) voor de beste klimmer. Er is ook een witte trui voor de beste jongere (maglia bianca).

Het parcours leidt de wielrenners over vlakke etappes, maar ook over prachtige bergpassen zoals de Stelvio en de Gavia.

Deze wedstrijd bestaat reeds meer dan 100 jaar. In 1909 werd Giro voor het eerst gereden. De ronde van Italië vertrekt meestal vanuit Milaan, omdat de organiserende krant Gazetta dello Sport daar zijn thuisbasis heeft.

De meest succesvolle renners in de Giro zijn de Italianen Alfredo Binda, Fausto Coppi en de Belg Eddy Merckx. Zij wonnen elk 5 keer het eindklassement.

De fiets miniatuurtjes van Peloton zijn te koop in alle kleuren en uitvoeringen. Vind je op de website niet wat je zoekt, vraag er dan naar. Alle kleurencombinaties zijn leverbaar. Al onze renners worden met de hand geschilderd.